понеділок, 25 лютого 2013 р.


7 лютого - День безпечного Інтернету!
В Україні цей день відзначається вже четвертий рік поспіль завдяки ініціативи компанії «Майкрософт Україна». З моменту заснування були проведені сотні активностей, спрямованих на захист дітей в Інтернеті. Основні серед них – це запуск
 освітнього сайту «Онляндія –безпечна веб-країна», на якому всі бажаючі можуть отримати необхідну інформацію, приєднатися до руху й зробити свій посильний внесок у вирішення проблеми.

   У більшості українців досі легко виманити пароль від пошти чи спонукати дати доступ до власної інформації у соціальній мережі. Такі висновки дослідження «Майкрософт Україна» про рівень комп’ютерної безпеки в Україні. 92% українців знають лише базові речі про те, як захистити себе в Інтернеті, і тільки 8% розуміють, як можна захиститися від таких кіберзагроз, як фішинг, крадіжки особистих даних та інші види шахрайства в мережі.
За результатами дослідження, яке охопило більше 11 тис. респондентів у 27 країнах, вже багато українців вміють використовувати брандмауер, антивірусні програми та створювати «сильні» паролі. 87% українських користувачів Інтернету встановлюють антивірусні програми, 63% - регулярно оновлюють програмне забезпечення. Проте їм бракує знань про інструменти, які допомагають захиститися від загроз соціальної інженерії – виманювання конфіденційної інформації шахраями, одним із видів якого є фішинг.
(За матеріалами сайту "Онляндія-безпечна країна").

Немає коментарів:

Увага!!! Відео, як зареєструватися учням в Human   Реєстрація учнів в Human